Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

25.02.2014   22:41Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Суд звільнив "ніжинських робінгудів"

Фігурантів резонансної справи "ніжинських робінгудів" звільнили у залі суду на підставі постанови Верховної Ради про звільнення політв'язнів. Рішення про це ухвалив суддя Деснянського районного суду м.Чернігова Ігор Мурашко.

Справу передали обласній прокуратурі для організації додаткового розслідування.

Адвокати стверджують, що суд не може просто закрити справу - для цього слід винести виправдальний вирок. Для цього потрібно ще кілька місяців.

Але головне, переконані захисники, і самі засуджені - це те, що після стількох років, проведених за ґратами, вони нарешті на волі і можуть поїхати до рідних, передав кореспондент ВВС Україна.

"Обов'язково поїдемо на Майдан, вклонимося, положимо квіти, - пообіцяв один з фігурантів справи Владислав Попович. - Дуже велика справа зроблена. А щодо Небесної сотні - я думаю, кожен громадянин повинен щодня молитись, аби на небесах Бог простив їм усі гріхи, і вони обов'язково потрапили до раю".

У 2012 році суд у Чернігові оголосив вирок у кримінальній справі стосовно шістьох людей, які боролися проти наркоторгівлі у Ніжині.

"Робінгудів" визнали винними і засудили - від 7 до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Кримінальну справу порушили у квітні 2010 року, її розслідувала міліція Чернігівської області.

Напередодні парламент більшістю голосів ухвалив постанову про звільнення політичних в'язнів авторства Олега Ляшка.

Згідно з документом, Генеральній прокуратурі доручили звільнити активістів, яких затримали не тільки під час Євромайдану, але й раніше.

Зокрема, у вівторок у Харкові на свободу вийшов Сергій Павліченко, який був ув'язнений за вбивство судді.

ВВС Україна

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.