Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

22.04.2015   23:05Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Майже 11 тисяч осіб зі Сходу та Криму знайшли прихисток на Чернігівщині

За останні місяці до Чернігівської області приїхали 10955 осіб з Луганської, Донецької областей та Криму. Найбільше — з районів проведення АТО – 10254 особи. 701 – з Кримського півострова.

Є версія, що таких родин набагато більше. Адже статистика фіксує тільки тих, які звертаються до органів влади для вирішення будь-яких питань.

У більшості випадків таким родинам потрібна соціальна допомога. 928 сімей продовжують отримувати різні види соціальних виплат вже в області. Майже 4,5 тисячі отримують на Чернігівщині пенсії.

Лише 165 змогли працевлаштуватися через службу зайнятості. Ще 394 безробітні.

Часто до органів влади звертаються для поновлення втрачених документів (223 людини). 867 дітей влаштовано до шкіл та дитячих садків.

Офіційно стали на облік 8510 осіб, або 5370 сімей. Всі вони мають право на адресну допомогу від держави. У березні її отримали 4419 сімей. На виплату допомоги всього спрямовано 20,6 млн грн, в тому числі у 2015 році – 13,4 млн гривень.

350-и родинам пощастило більше: вони отримали фінансову допомогу від спільного проекту Верховного комісара ООН у справах біженців. На загальну суму 1,7 мільйонів гривень. Це трохи більше 5 тисяч гривень на родину.

Допомогу родинам з дітьми надає Чернігівське відділення Дитячого фонду України. Її отримали 32 родини, по 1 тисячі гривень кожна.

Для допомоги особам, які переселяються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО працює цілодобова «гаряча» телефонна лінія за номером (0462) 65-25-41(0462) 65-25-41 або за єдиним номером 101, при зверненні на які є технічна можливість переадресації дзвінка абонента до структурних підрозділів ОДА або до громадських організацій, до компетенції яких належить порушене питання.

Час Чернігівський

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.