Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

23.09.2015   15:51Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

У Чернігівській області понад 2000 учасників АТО отримають землю

Землевпорядна служба в Чернігівській області надала військовим 2079 дозволів на розроблення документації із землеустрою на земельні наділи загальною площею більше 1,3 га.

Учасники АТО вже отримали у власність 636 земельних ділянок площа яких становить 375,95 га. Військові планують використовувати 438 ділянок площею 50,35 га для ведення садівництва. Ще 168 ділянок площею 321,50 га призначені для особистого селянського господарства.

Також, військовослужбовці отримали 30 ділянок площею 4,0837 га для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських споруд.

Корисна інформація про отримання земельних ділянок та зарезервовані для учасників АТО на Чернігівщині земельні масиви розміщується на офіційному сайті Головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області, повідомили у прес-службі Держгеокадастру.

Довідка

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється в порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безкоштовне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення і надав документ, що засвідчує його участь у АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам сімей загиблих воїнів, бажаючих отримати земельні ділянки. Роз'яснення складений з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Високий Вал

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.