Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

06.02.2017   23:33Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

На Чернігівщині поліція перекрила канал торгівлі людьми до Китаю

Співробітники відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми спільно з прикордонниками затримали в аеропорту «Бориспіль» чернігівця, який відправляв до Піднебесної українку.

В ході добре спланованої спецоперації співробітники відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Чернігівській області спільно з Чернігівським прикордонним загоном провели в аеропорту Борисполя затримання вербувальника «живого товару» до Китаю.

Дівчат чоловік підшукував для надання сексуальних послуг в Китаї, обіцяючи платню в 5-7 тисяч доларів США. Кандидаток чернігівець набирав з числа малозабезпечених та з неблагополучних родин. Вербування відбувалося через соцмережі, де зловмисник описав усі вигоди «роботи». Сам же вербувальник отримував від своїх китайських подільників за кожну переправлену дівчину 850 доларів США.

Перед відправкою дівчина мала зробити фотосесію, яка відправлялася в Китай. Якщо та сторона була задоволена параметрами дівчини, починалося оформлення візи.

Інформація про вербувальника одразу надійшла до чернігівських оперативників, які взяли чоловіка у розробку. Після збору достатніх беззаперечних доказів на торгівця «живим товаром» було прийнято рішення про затримання вербувальника «на гарячому».

Фіналом кількамісячного документування поліцією злочинної діяльності жителя Чернігова стало його затримання в аеропорту «Бориспіль». У дівчини на руках вже були квитки на авіарейс до Пекіна. Також у поліції є задокументована інформація про ще трьох завербованих і готових до переправки дівчат.

Вербувальника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, йому повідомлено про підозру та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Дівчина повернута додому.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) -карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Інформація про подільників підозрюваного передана китайській стороні. Триває досудове розслідування, яке має встановити реальну кількість переправлених до борделів Піднебесної українок.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.