Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

14.02.2017   16:27Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

На Сумщині обговорили питання співпраці з надавачами безоплатної правової допомоги

Юрист Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Володимир Виноградов за запрошенням Регіонального центру з надання БВПД, взяв участь у круглому столі на тему «Співпраця системи БПД з правозахисними органами: свіжі ідеї та нові виклики. Механізми додержання прав людини та рівного доступу громадян до правосуддя».

Під час засідання круглого столу учасники - адвокати, представники місцевої прокуратури та судів, правозахисники, громадські активісти - обговорювали результати діяльності системи безоплатної правової допомоги, проблемні питання, актуальні напрями співпраці.

Олена Сінчук, керівниця Управління забезпечення доступу до правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги, яка завітала на Сумщину, ознайомила присутніх з основними результатами діяльності системи продовж 2013-2016 років. Увага була закцентована на позитивних оцінках роботи системи БПД в Україні з боку представників правозахисної спільноти.

За словами Володимира Виноградова, виконавця проекту «Правовий захист населення, постраждалого від конфлікту» на території Сумщини, який впроваджується в нашій державі Данської радою у справах біженців (DRC), з початку окупації переважна більшість звернень внутрішньо-переміщених осіб стосувалась набуття статусу ВПО, отримання соціальних виплат, пільгового житла, субсидій, бо люди вирішували найбільш гострі побутові та фінансові питання. Але тепер потреби змінилися, людям треба оформлювати пенсії, підтверджувати інвалідність, отримувати компенсації за пошкоджене або втрачене внаслідок бойових дій майно. «Якщо перша група питань в цілому вирішувалась, то друга - потребує законодавчого врегулювання, формування судової та правозастосовчої практики, адвокації. Чітко налагоджена співпраця з системою БПД по регіону може принести вагомих результатів, тож є до чого прагнути», - відзначив він.

На думку Олени Демченко, директорки Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області, місія системи БПД на Сумщині полягає в тому, щоб задовольнити правові потреби всіх категорій громадян, що звертаються по допомогу, а також ефективно співпрацювати з адвокатською та правозахисною спільнотою Сумщини.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.