Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

06.03.2017   20:57Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

В судах працюватимуть мобільні консультативні пункти Чернігівського місцевого центру

Мобільні консультаційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розпочинають свою роботу в судах, адже саме до судів звертаються громадяни для захисту своїх порушених, невизнаних, або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Очікується, що серед відвідувачів консультаційних пунктів більшу кількість будуть складати особи, яким необхідна вторинна правова допомога, що включає такі види правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. За умови віднесення особи, що звернулась, до однієї з категорій, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, їй буде призначено адвоката за рахунок держави.

Отже, 28 лютого 2017 року головний спеціаліст Славутицького бюро правової допомоги Наталія Новик провела виїзний прийом громадян у Славутицькому міському суді. Перші двоє відвідувачів потребували первинної правової допомоги - консультацій з правових питань.

Одному з них фахівець відповіла на питання щодо сплати податку на спадщину особою з числа спадкоємців другої черги: відповідно до Податкового кодексу України від вартості будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцями, які не є членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення (сплачується податок у розмірі 5%). Наталія Новик доповнила, що Верховною Радою було прийнято проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування спадщини, котрий відміняє сплату 5% податку на спадщину для спадкоємців другої черги. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та буде застосовуватися до доходів, отриманих починаючи з 1 січня 2017 року.

Іншому відвідувачу головний спеціаліст роз'яснила яким працівникам надається переважне право залишення на роботі в разі скорочення штату або чисельності працівників підприємства.

Нагадуємо, що за отриманням правової допомоги жителям м. Славутич можна звернутися до бюро правової допомоги за адресою: м. Славутич, Московський квартал, 12, тел. 2-01-35, 2-01-50, щоденно, крім вихідних, з 9-00 год. до 18-00 год. без перерви.

Повідомляємо також, що найближчим часом мобільні консультаційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги працюватимуть у Козелецькому районному суді 30 березня 2017 року (з 10-00 год. до 12-00 год.) та у Ріпкинському районному суді 31 березня 2017 року (з 10-00 год. до 12-00 год.).

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.