Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

28.11.2017   23:43Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Затверджено Програму надання безоплатної правової допомоги населенню міста Новгород-Сіверський

22 листопада 2017 року на черговому пленарному засіданні двадцять п'ятої сесії сьомого скликання Новгород-Сіверської міської ради затверджено Програму надання безоплатної правової допомоги населенню міста Новгород-Сіверський на 2018-2019 роки.

Програма прийнята за ініціативою Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою покращення доступу жителів м. Новгород-Сіверський до безоплатної правової допомоги для ефективного захисту своїх прав.

В рамках реалізації Програми надання безоплатної правової допомоги населенню м. Новгород-Сіверський на 2018-2019 роки передбачається надання безоплатної правової допомоги мешканцям м. Новгород-Сіверський на постійній основі, а також покращення доступу та умов реалізації права на безоплатну правову допомогу суб'єктів відповідного права.

При розробці Програми враховувались, зокрема, наступні фактори: низький рівень правової обізнаності населення, який не дозволяє в повній мірі реалізувати право на безоплатну правову допомогу; соціально-економічна ситуація в Україні, зниження рівня доходів населення, що в свою чергу зумовлює значне збільшення кількості громадян, які опинились в складних життєвих обставинах; обмежені ресурсні можливості Державного бюджету України.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми становить 10 000 грн. Так, для проведення інформаційної кампанії щодо роз'яснень прав громадян, інформування громадкості щодо прав на безоплатну правову допомогу та діяльність центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, виготовлення та розміщення соціальної реклами та друк плакатів з інформацією про надання безоплатної правової допопомоги протягом 2018 – 2019 роки запланований орієнтовний обсяг фінансування – 6 000 грн.

На виготовлення банерів, вивісок з інформацією про Менський МЦ з надання БВПД, друк пам'яток для громадян обсяг фінансування передбачено у розмірі 4 000 грн.

Виконання Програми дасть змогу покращити доступ жителів м. Новгород-Сіверський до безоплатної правової допомоги, створить належні умови для прийому громадян, підвищить рівень поінформованості населення та громадських організацій щодо відповідних прав та обов'язків. А також механізмів їх реалізації.

За правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД з 9-00 год. до 18-00 год. за адресою: м. Мена, вул. Героїв АТО, буд.9, тел.: (0244) 3-30-01. Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.