Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

27.03.2017   23:51Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

У Новгород-Сіверському районі прийняли Програму правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню

24 березня 2017 року на пленарному засіданні Новгород-Сіверської районної ради (12 сесія сьомого скликання) була прийнята «Програма правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню Новгород-Сіверського району на 2017 – 2019 роки».

В роботі сесії взяла участь директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко. Серед присутніх були також : керівники районної державної адміністрації, керівники бюджетних установ та закладів, сільські голови, представники місцевих засобів масової інформації.

Бюджет Програми складає 21 тисячу гривень. Основна мета Програми – розроблення та здійснення комплексу заходів правового, організаційного та економічного характеру, спрямованих на забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги осіб, які мають на неї конституційне право і потребують такої допомоги.А саме:

1. Проведення всебічної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед суб’єктів права на безоплатну правову допомогу.

2. Організація та проведення комунікаційних заходів з питань формування правової культури населення та обговорення особливостей функціонування систем безоплатної правової допомоги.

3. Розроблення та поширення методичних рекомендацій, друкованих інформаційних матеріалів щодо функціонування системи безоплатної правової допомоги.

4. Проведення виїзних прийомів громадян у населених пунктах громади.

5. Висвітлення тематики щодо функціонування системи безоплатної правової допомоги у засобах масової інформації.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.