Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

25.01.2018   00:00Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

На Чернігівщині обговорили впровадження стандартів якості надання БВПД

25 січня у м. Чернігів відбувся навчальний практикум для адвокатів щодо впровадження стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі.

З вітальним словом захід відкрила заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська. Вона акцентувала увагу присутніх на важливості проведення таких заходів, які сприяють підвищенню кваліфікації адвокатів, а також побажала всім присутнім успіхів під час практикуму.

Навчальний захід провела адвокат-тренер, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська.

З 1 січня 2013 року безоплатна вторинна правова допомога надається у кримінальному процесі, забезпечуючи доступ до правосуддя у середньому по Чернігівській області 1700 підозрюваним та обвинуваченим щорічно. Цю послугу забезпечує Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової року допомоги у Чернігівській області.

Розуміючи, що з кожним днем з Центрами співпрацює все більше і більше адвокатів у 2014 році в усіх Регіональних центрах з надання БВПД створюються відділи забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів. А у лютому 2014 року Міністерство юстиції України приймає наказ «Про затвердження стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі».

З 1 липня 2015 року відбувся новий етап розбудови системи - запрацювали місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які забезпечують доступ до такої допомоги у повному обсязі всім визначеним законом категоріям осіб у цивільних та адміністративних справах. Кількість звернень та послуг, які надають адвокати з кожним роком збільшувалася. Саме тому, у вересні 2017 року на засіданні Ради адвокатів України були затвердженні Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі.

На сьогоднішній день ці стандарти ще не затвердженні Міністерством юстиції України і є лише обов’язковими для адвокатів, що співпрацюють з системою надання БВПД. Для інших адвокатів вони носять лише рекомендаційний характер, виступають підказкою та алгоритмом до дій.

Саме під час практикуму адвокати мали змогу більш докладніше ознайомитися з стандартами та вдосконалити свої знання у цьому напрямі.

А саме під час навчання розглянюли мету та цілі, структуру та зміст впровадження стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах, а також представництва у кримінальному процесі. Не оминули увагою і роль комісій з оцінювання якості, повноти та своєчасності надання безоплатної вторинної правової допомоги в дотриманні стандартів надання адвокатами безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах.

Захід організований Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області спільно з Радою адвокатів Чернігівської області за підтримки Української Фундації Правової Допомоги.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.