Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

15.11.2018   21:42Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

У Чернігові обговорили як протидіяти булінгу у шкільному середовищі

За ініціативою Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області сьогодні, 15 листопада, пройшла координаційна зустріч представників юстиції, освітньої галузі, ювенальної превенції, соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, громадських організацій та інших зацікавлених осіб. Головна тема обговорення - як протидіяти цькуванню у школах.

На початку заходу Людмила Кузьміна, начальник Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти, відзначила актуальність питання булінгу серед школярів та необхідність об’єднання зусиль всіх структур для налагодження дружніх, довірливих відносин з дітьми. Світлана Трянова, інший фахівець цього Управління, зробила акцент на запланованих правоосвітніх заходах та проекті «Go Camp».

«Неформальний лідер школи» - проект створений для того, щоб знайти неформальних лідерів серед учнів 8-х класів (13-14 років) та провести для них навчання основам керування людьми і проектами, модерації конфліктів та іншим навичкам, важливим для справжніх лідерів», - зазначила у своїй промові Оксана Мірошниченко, начальник кафедри психології Академії державної пенітенціарної служби.

Про розмежування булінгу від тілесних ушкоджень, підліткову злочинність у регіоні говорила Ольга Панкратова, начальник відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в області.

Ірина Протченко та Володимир Бобруйко, представники системи безоплатної вторинної правової допомоги, звернули увагу присутніх на наданні безоплатної вторинної правової допомоги постраждалим особам.

У підсумку зустрічі всі учасники погодились, що варто активізувати правоосвітню діяльність в області, залучати до роботи психологів, соціальних педагогів, представників громадянського суспільства, проводити профілактичні заходи із запобігання ризикової поведінки підлітків, спілкуватися з дітьми за принципом «рівний-рівному».

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.