Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

24.01.2019   20:25Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

В 2019 році у Менській ОТГ запустять бюджет участі

Бюджет участі – інструмент активних мешканців, які бажають змінити Менську громаду на краще. Кожен мешканець віком від 14 років може подати свій проект та взяти участь у конкурсі громадських проектів. Проекти, які отримають найбільшу підтримку від мешканців громади, будуть реалізовані міською радою під контролем авторів та громадськості.

Що важливо знати громадянам про бюджет участі:

– загальний обсяг фінансування бюджету участі – 500 000 грн.;

– 60 відсотків загальної суми громадського бюджету належить до можливих проектів міської групи, поданих для реалізації на території внутрішньої громади міста Мена, селища Макошине;

– 40 відсотків загальної суми громадського бюджету належить до можливих проектів сільської групи, поданих для реалізації на території сільських та селищних населених пунктів:

– вартість одного проекту не може перевищувати 125 000 грн.;

– сфери реалізації проектів: благоустрій та розвиток інфраструктури, охорона навколишнього середовища, спорт та фізична культура, культура та туризм, безпека та громадський порядок, тощо;

– автором може виступати як один мешканець так і ціла група.

– проект має отримати підтримку 15 мешканців міста або сіл громади (необхідно зібрати підписи);

– проекти подаються в паперовому вигляді відділу економічного розвитку та інвестицій Менської міської ради;

– проекти, які спрямовані на розвиток бюджетної та житлово-комунальної сфери не приймаються.

В цьому році проекти по бюджету участі будуть прийматися з березня по травень протягом 30 календарних днів. Точну дату початку прийняття проектів участі буде оголошено пізніше. Тож подавайте проекти, втілюйте свої мрії щодо розвитку території та голосуйте за вподобаний саме Вами проект.

Більш детальну інформацію про порядок і правила участі, форми для заповнення можна дізнатися у відділі економічного розвитку та інвестицій Менської міської ради.

Залишились запитання чи є бажання отримати консультацію? Звертайтесь до відділу економічного розвитку та інвестицій Менської міської ради.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.