Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

06.11.2019   18:06Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

У Чернігові провели тренінг для працівників системи БВПД та адвокатів з протидії торгівлі людьми

«Працівники центрів з надання БВПД постійно проводять правопросвітницькі заходи щодо протидії торгівлі людьми серед населення, підприємств, установ, організацій, навчальних закладів, а також осіб, що перебувають на обліку у Державній службі зайнятості. Тому, є необхідність в отриманні інформації від фахівців, що працюють саме в галузі протидії торгівлі людьми », - зазначила Олеся Пирковська, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області під час вступного слова, з якого розпочався тренінг для працівників системи БВПД.

«Виявлення та протидія торгівлі людьми, правовий супровід жертв, забезпечення компенсації» - тема тренінгу, що організувала Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги у співпраці з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області за підтримки Посольства США в Україні.

В ході тренінгу учасники поглибили свої знання про протидію торгівлі людьми, навчились визначати осіб, що можуть бути потерпілими від торгівлі людьми, але через страх чи інші особисті причини бояться говорити про це. Було обговорено подальші кроки, які необхідно зробити після того, як жертву торгівлі людьми було ідентифіковано, до яких установ та організацій варто звернутись для подальшого супроводу жертви на етапі реабілітації.

Окрім цього, завдяки тренерам заходу, національній експертці з питань протидії торгівлі людьми, голові благодійного фонду «Ксена» Оксані Устиновій та виконавчому директору БФ «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» Віталію Місяцю, вдалось підвищити обізнаність учасників заходу в питаннях надання професійної правової допомоги жертвам торгівлі людьми та посилити обізнаність учасників щодо ідентифікації випадків торгівлі людьми під час надання правової допомоги.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.