Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

19.11.2019   15:18Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Спільні дії на захист прав дитини

Юрист Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Ірина Бірюк взяла участь у засіданні за «круглим столом» на тему «Взаємодія органів державної влади та громадських організацій у сфері соціально-правового захисту дітей». Захід організовано Службою у справах дітей обласної державної адміністрації.

Учасниками заходу були також керівники відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП України в області, Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служб у справах дітей Чернігівської райдержадміністрації, Деснянської, Новозаводської районних у місті Чернігові радах, представники ГО «МАРТ», «Аратта», «Голос батьків», «Освітній дім з прав людини в Чернігові», «Чернігівська дія».

Під час виступів спікери підняли актуальні питання дотримання прав дитини в Чернігівській області та розкрили проблеми, що були виявлені під час моніторингу прав дитини в Чернігівській області.

Серед гострих питань, які потребують вирішення є стан дотримання прав дитини в інтернатних закладах області, протидія булінгу у закладах освіти області, посилення інформаційної роботи на тему прав дитини серед педагогів та медичних працівників області, представників служб та установ, що працюють в інтересах дітей, та створення необхідної нормативної бази для їх діяльності для забезпечення найкращих інтересів дитини.

Начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Людмила Зеленько, відзначила значний внесок громадських організацій у реалізацію на території області державної політики стосовно захисту прав та законних інтересів дітей. На її переконання – це потужним рушієм змін, які відбуваються у суспільстві, у тому числі і тих, які стосуються захисту прав дитини.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.