Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

20.11.2019   15:23Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Про права дітей говорили під час круглого столу

20 листопада 1989 року стала знаковою датою – саме в цей день держави-члени Організації Об’єднаних Націй прийняли Конвенцію про права дитини(Конвенція), чим визначили, що:

• дитина, внаслідок її фізичної і розумової незрілості, потребує спеціальної охорони і піклування, включаючи належний правовий захист як до, так і після народження;

• дитині для повного і гармонійного розвитку її особи необхідно зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові і розуміння;

• важливість міжнародного співробітництва для поліпшення умов життя дітей в кожній країні, зокрема в країнах, що розвиваються.

За ініціативи Регіонального представника Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України у Чернігівській області Тетяни Коренькової було проведено міжвідомчу робочу зустріч у форматі круглого столу. В заході взяли участь: представники соціальних служб, громадських організацій, правозахисних організацій та держаних установ, регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області.

580 тисяч дітей постраждали в наслідок збройного конфлікту, що триває на сході України. 300 тисяч дітей отримали статус внутрішньо переміщеної особи та стикнулись разом зі своїми сім’ями з проблемами, що пов’язані з необхідністю втікати від війни. Ще приблизно 22 тисячі дітей досі проживають чи перебувають поблизу лінії розмежування та піддаються наслідкам ведення військових дій. Окрім цього, додатково, вирішення проблемних питань потребують діти, що перебувають в будинках-інтернатах та інших соціальних закладах. Обговорення цих та інших питань стало темою даного заходу.

Також, Тетяна Коренькова ознайомила присутніх з результатами діяльність Регіонального представника Уповноваженого ВРУ з прав людини, вказала на сильні сторони області та напрями, які потребують особливого контролю та вимагають комплексної роботи різних відомств, для зменшення їх негативних наслідків. Після чого присутні заслухали доповіді представників організацій, що були присутніх на заході, про результати їх роботи, яка направлена на захист прав дітей та зменшення випадків їх порушення.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.