Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

19.02.2020   18:21Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

На Чернігівщині поліція щодня складає в середньому шість протоколів про домашнє насильство

Від початку року поліцейські Чернігівської області склали 277 адмінпротоколів за фактами насильства в сім’ях. Відкрито 21 кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження).

Домашнє насильство – злочин, що карається законом, а не «особливості сімейних стосунків». Показовою у цьому плані є кримінальна справа щодо насильства в сім’ї в Городнянському районі.

Чоловік систематично кривдив співмешканку: словесно ображав жінку, а в стані алкогольного сп’яніння ще й погрожував розправитися з нею та її дітьми.

Врешті-решт потерпіла звернулася до поліції. Поліцейські відкрили кримінальне провадження. Суд призначив кривднику покарання у вигляді обмеження волі з іспитовим строком, тож чоловіку доведеться перебувати під наглядом органу пробації.

Також з початку 2020 року поліцейські Чернігівщини винесли 41 тимчасовий заборонний припис домашнім кривдникам. Такий припис виноситься у разі існування безпосередньої загрози життю чи здоров'ю постраждалої особи. Його мета – негайно припинити домашнє насильство та не допустити його продовження чи повторного вчинення.

Поліція інформує: в Україні запрацювала «гаряча лінія» для постраждалих від домашнього насильства. Сервіс цілодобово доступний за номером 15-47, дзвінки є безплатними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.