Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

22.04.2020   15:41Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Медична частина Новгород-Сіверської в'язниці №31 не готова повною мірою на випадок масового поширення COVID-19 – перевірка Офісом Омбудсмана

Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини у північних областях Ігор Гурін та регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області Ірина Жмака здійснили моніторинг дотримання протиепідемічних заходів у державній установі «Новгород-Сіверська УВП № 31». Про це повідомила пресслужба Офісу Омбудсмана.

У відомстві зазначили, що в установі проводяться карантинні заходи: на вході наявна інформація щодо введення карантинних заходів, дезрозчин для рук та дезковрики для дезінфекції персоналу/відвідувачів. Контрольно-пропускний пункт обладнаний бактерицидною лампою. Розроблений графік погодинної дезінфекційної обробки приміщень.

"В УВП забезпечено ізоляцію новоприбулих засуджених та осіб, узятих під варту, в окремому блоці з дотриманням протиепідемічного режиму, терміном на 14 днів. Медичними працівниками проводиться виявлення ознак захворювання серед засуджених та осіб, узятих під варту, шляхом щоденного візуального огляду, температурного скринінгу та опитування. В установі забезпечено проведення судових засідань в режимі відеоконференції", - йдеться в повідомленні.

Монітори також з'ясували, що під час прийому передач для утримуваних осіб персонал працює у халатах, масках та рукавичках. Приміщення для прийому посилок і передач забезпечено дезінфекційними засобами. Здійснюється опромінення продуктів та предметів за допомогою бактерицидної лампи.

"Підготовлено окремі приміщення для розміщення осіб з підозрою або захворюванням на коронавірусну інфекцію COVID-19 та визначений алгоритм дій щодо переміщення хворої особи у разі відсутності місць у закладах ДКВС та МОЗ та клінічний маршрут пацієнта. В медичній частині наявна рентгенологічна установка, жарознижуючі та противірусні препарати", - повідомили в Офісі Омбудсмана.

Водночас під час проведення моніторингового візиту було виявлено ряд порушень щодо організації протиепідемічних заходів. "Попри небезпеку інфікування, персонал установи та утримувані не забезпечені засобами індивідуального захисту. Через відсутність ручних розприскувачів типу « Автомакс», не повною мірою проводиться дезінфекція господарських приміщень. Частина персоналу несуть службу в тому ж одязі, в якому прибуває до установи", - відзначили у пресслужбі відомства.

До приїзду моніторингової групи не було призначено позаштатних дезінфекторів. Це порушення усунуто під час моніторингового візиту, шляхом покладення зазначених обов’язків на засудженого з-поміж залишених для господарського обслуговування.

"Медична частина не повною мірою готова до роботи на випадок масового надходження осіб з підозрою на COVID-19. Зокрема, у штаті відсутні епідеміолог та лікар-інфекціоніст, відсутні швидкі тести на грип А та В, недостатня кількість безконтактних термометрів, не забезпечено утилізацію використаних ЗІЗ", - наголосили в Офісі Омбудсмана.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.