Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

19.05.2020   17:43Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Правозахисники забезпечили юридичну підтримку родини померлої поліцейської зі Сновська

Майже рік тому від хвороби передчасно померла молода поліцейська, у якої залишилися троє діток. Колеги-правоохоронці підтримують зв'язок з родиною Наталії Тєрєбілової, допомагають у вирішенні побутових проблем.

Наталія Тєрєбілова працювала у Сновську дільничною, а згодом — інспектором-черговим сектору реагування патрульної поліції. З вересня 2015 року боролася з онкологією. Хвороба прогресувала, але жінка тривалий час не здавалася та продовжувала виконувати свій професійний обов’язок. Утім, торік у липні Наталії не стало. Без матері залишилися троє дітей 2003, 2008 та 2013 років народження, яких жінка виховувала самостійно.

Тєрєбілова користувалася повагою і авторитетом серед колег. Весь особовий склад Сновського відділення поліції щиро вболівав за одужання Наталії, та не судилося. Тож коли виховні турботи лягли на плечі бабусі, правоохоронці взялися допомагати родині долати нагальні проблеми.

Так, днями до неї завітали начальник Сновського відділення поліції Андрій Водолазкін та заступниця начальника Управління кадрового забезпечення ГУНП в області Яна Кондратій. Вони пообіцяли вирішити деякі юридичні проблеми, з якими бабуся зіткнулася під час оформлення документів на дітей.

Я переконана, що чужих дітей не буває. Ми маємо допомагати родинам своїх колег, адже юридичні, а відтак й економічні проблеми треба вирішувати вчасно. Коли ти виховуєш трьох діточок своєї донечки, то потребуєш допомоги експертів у різних галузях. Часом недовга, але кваліфікована консультація може змінити на краще життя цілої родини, - сказала Яна Кондратій.

Для кращого розуміння ситуації до родини завітали фахові юристи – старший інспектор з особливих доручень Управління дотримання прав людини Нацполіції Лариса Борисенко та представниця Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Ірина Бірюк. Вони домовилися разом із бабусею Лідією Петрівною зібрати необхідні документи для оформлення допомоги дітям.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.