Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

03.05.2023   00:23Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

В області працюють над механізмом підтримки постраждалих від насильства

Обласний центр соціально-психологічної допомоги відновив роботу у форматі денного стаціонару. В березні минулого року його приміщення було пошкоджене внаслідок обстрілів. Роботи з відновлення велися частково коштом державного бюджету.

Заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк відвідала центр з робочим візитом. В ході зустрічі з керівництвом закладу озвучені проблемні питання. Зокрема, відсутність власного укриття, через що послуги за цією адресою не можуть надаватися цілодобово.

Як складова центру передбачена «кризова кімната». Тут можна отримати прихисток від кривдників, включаючи перебування разом з дітьми, а також психологічну та юридичну допомогу. Також тут реалізовано ще один проєкт – з розгортання консультативних сервісів на базі денного центру з «кризовою кімнатою».

«Це спільна ініціатива Чернігівської ОВА та Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA Ukraine). Невдовзі відремонтоване приміщення буде облаштоване меблями і розпочне свою роботу», − прокоментувала Жанна Шерстюк.

Довідково. Чернігівський обласний центр соціально-психологічної допомоги надає невідкладну комплексну допомогу (психологічні, соціально-побутові, соціально-педагогічні, соціально-медичні, соціально-економічні, інформаційні і юридичні послуги) особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, що сприятиме якнайшвидшому їх поверненню до нормальних умов життєдіяльності.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.