Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

02.11.2023   16:56Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

ЄС та ПРООН підтримують відновлення громад Чернігівщини: результати форуму з місцевого розвитку

 Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні та Європейський Союз (ЄС) підтримали форум із місцевого розвитку Чернігівщини та долучилися до планувальних заходів із відновлення поруйнованих війною громад.

Форум відбувся у Чернігові та зібрав понад 120 учасників, серед яких — місцева влада, правоохоронні органи, підприємці, ветеранська спільнота та громадський сектор. Захід охопив три панельні дискусії, де йшлося про подолання спричинених війною безпекових викликів, соціально-економічний розвиток Чернігівщини та активне залучення громадськості до планування відбудови.

Крім того, Чернігівська обласна військова адміністрація презентувала стратегічний документ із відновлення та розвитку Чернігівської області, який окреслює орієнтири майбутніх етапів відновлення та відбудови регіону. Документ формувався із урахуванням потреб жителів області та умов, у яких вони опинилися.

Начальник обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус наголосив, що швидке відновлення постраждалих територій Чернігівщини та подальший розвиток регіону можливий лише у тісній співпраці органів влади, місцевого самоврядування, міжнародних партнерів і самих жителів області. «Ми маємо зробити все, щоб кожен і кожна почувалися безпечно на нашій землі, мали всі умови не тільки для гідного життя, а й особистого розвитку», — сказав пан Чаус.

Керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Штефан Шльойнінг запевнив у продовженні допомоги постраждалим від війни громадам України з боку ЄС. «Уже зараз процеси з відновлення та розвитку, які ми активно підтримуємо у громадах, зокрема й на Чернігівщині, приносять відчутні результати, і їхня кількість тільки зростатиме, — сказав він. — Я переконаний, що цей форум розширить наше уявлення про нагальні потреби області та допоможе нам ліпше адаптувати програми підтримки».

Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє підкреслив, що ПРООН разом із партнерами покриває своєю підтримкою всю Україну. «У процесі відновлення ми керуємося принципом “відбудувати краще, ніж було”, проте для того, щоб це було дійсно ефективно, ми повинні дослухатися думки громад, — сказав пан Сільє. — Тому цей форум є потужним майданчиком, який допоможе краще зрозуміти, як допомагати громадам зростати, навіть у ці тяжкі для країни часи».

ПРООН та ЄС активно підтримують громади Чернігівщини з перших днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Серед нещодавніх прикладів співпраці — облаштування укриттів в освітніх закладах, відкриття поліцейський станцій у віддалених громадах, створення молодіжних просторів, підтримка внутрішньо переміщених осіб, реінтеграція ветеранів та багато інших ініціатив.

 

Останні новини

Чернігівські правозахисники та волонтери посилили навики з лідерства та комунікацій 19:28

Продовжуємо працювати над підсиленням власного організаційного потенціалу в актуальних умовах та для ефективної роботи з вразливими групами. Цього разу працівники та волонтери Чернігівського громадського комітету захисту прав людини пройшли навчання на тему «Лідерство та ефективні комунікації в роботі громадського активіста».

Робоча зустріч з представником системи безоплатної правничої допомоги на Чернігівщині 19:19

Представниці Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Наталія Кулікова та Ірина Бірюк провели робочу зустріч з представницею Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги Іриною Протченко.

Робоча зустріч з представником Омбудсмана на Чернігівщині 19:07

Провели робочу зустріч з Регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області Аллою Лепехою.

Інформаційні заходи з протидії гендерно-зумовленому насильству в Козелецькій та Кіптівській громадах 19:00

З моніторинговим візитом спільно з представницями ГУ Національної соціальної сервісної служби у Чернігівській області відвідали Козелецьку та Кіптівську територіальні громади, де обговорили реалізацію політики у сфері протидії гендерно-зумовленому насильству в громадах.