Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

09.02.2024   23:19Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Майже 80% жінки: на Чернігівщині зріс показник домашнього насильства

Понад 11 тисяч звернень з приводу домашнього насильства зафіксували на Чернігівщині протягом 2023 року. Це на 12% більше ніж у 2022 році. У порівнянні з 2021 роком кількість звернень майже не змінилась.

Про це повідомляє департамент сім'ї, молоді та спорту ОДА на своєму сайті.

Найбільше звернень — 78% надійшло від жінок, решта 22% — від чоловіків та дітей.

"На профілактичному обліку правоохоронних органів перебуває майже п'ять тисяч людей, які вчинили домашнє насильство. Загалом щодо порушників за 2023 рік винесено понад 6,5 тисячі термінових заборонних приписів. 101 сім’я – перебуває під соціальним супроводом", — йдеться у повідомленні.

На початок 2024 року на обліку Служби у справах дітей перебуває 65 дітей, які зазнали домашнього насильства. З їх сім’ями проведена відповідна робота, направлена на захист прав дитини від насильства.

На сьогодні в області функціонує 45 спеціалізованих служб підтримки постраждалих — це два денних центри соціально-психологічної допомоги з "кризовою кімнатою", шість спеціалізованих служб первинного консультування та 37 мобільних бригад допомоги.

"Протягом січня 2024 року послугами цієї мережі скористалися 1 230 людей (850 дорослих і 380 дітей). Зокрема, мобільні бригади надали понад 900 послуг", — повідомляє департамент сім'ї, молоді та спорту.

Останні новини

Чернігівські правозахисники та волонтери посилили навики з лідерства та комунікацій 19:28

Продовжуємо працювати над підсиленням власного організаційного потенціалу в актуальних умовах та для ефективної роботи з вразливими групами. Цього разу працівники та волонтери Чернігівського громадського комітету захисту прав людини пройшли навчання на тему «Лідерство та ефективні комунікації в роботі громадського активіста».

Робоча зустріч з представником системи безоплатної правничої допомоги на Чернігівщині 19:19

Представниці Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Наталія Кулікова та Ірина Бірюк провели робочу зустріч з представницею Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги Іриною Протченко.

Робоча зустріч з представником Омбудсмана на Чернігівщині 19:07

Провели робочу зустріч з Регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області Аллою Лепехою.

Інформаційні заходи з протидії гендерно-зумовленому насильству в Козелецькій та Кіптівській громадах 19:00

З моніторинговим візитом спільно з представницями ГУ Національної соціальної сервісної служби у Чернігівській області відвідали Козелецьку та Кіптівську територіальні громади, де обговорили реалізацію політики у сфері протидії гендерно-зумовленому насильству в громадах.