Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

05.11.2005   15:46Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Щедрий батьківський дар гендиректора чернігівського телебачення

Це тільки назва нова, а апаратура, персонал, приміщення – все старе. Канал ДАР, який виходить на частоті НТН, можна сказати "віртуальний”, оскільки у нього немає реального приміщення, апаратури, студій, але він існує вже з 2003 року. Зареєстрований на домашню адресу доньки пані Капустян Даші. ДАР була зареєстрована і виграла маленький грант на 3000 доларів у фонду “Відродження” на теледабати під час президентських виборів 2004 року. Звіт у фонд подала гарний, але як відомо на той час канал ще не отримав дозволу на трансляцію, та й хвилі вільної ще не було.

 

На комунальному підприємстві, яке фінансується Чернігівською міськрадою, Ольга Капустян організувала приватну структуру. Не зрозуміло, чому ні податківці, ні прокуратура, ні СБУ не цікавляться компанією, яку гендиректор Капустян створила для доці, аби та заробила грошенят на майбутніх виборах та ще й чужими ручками. Чернігівці, хто особисто знайомий з Ольгою Капустян, тільки жартують з назви каналу. ДАР – значить даром, співробітники телебачення ДАРом віддають свою працю клану Капустян.

 

Місцеві аналітики стверджують, що незабаром ДАР поглине ТРА “Новий Чернігів”. Прецедент вже є, коли газету Чернігівської облдержадміністрації “Чернігівський вісник” редактор прихватизував, перед цим просто змінивши їй назву на “Вісник Ч”.

 

Пані Капустян іде тією ж дорогою. Вже зараз всі цікаві рейтингові теми, передачі та гості дістаються виключно ДАРу, нібито попередньо готуючи свідомість глядача до того, що міське телебачення – це продукт вкрай низької якості, а ДАР – вершина журналістської майстерності і професіоналізму. І не всі знають, що цей поділ штучний, адже “вкалує” на 2 фронти один і той же колектив. А от вершки знімають виключно мама з донею, які “фільтрують” що і на якому каналі показувати. І коли рейтинг ДАРу підніметься достатньо високо, а комунальне підприємство буде доведене “до ручки”, ДАР його проковтне з тельбухами.

 

Майдан-ІНФОРМ

 

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.