Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

12.02.2006   21:13Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Особливості «адміністративного» збору підписів в Чернігові

За деякою інформацією до обласного списку тієї ж партії також входить Бутко Микола Петрович – колишній директор цього заводу та колишній губернатор Чернігівщини, а зараз радник Президента Ющенка. З тими сміливцями, хто відмовляється підписуватися - проводиться профілактична бесіда. Така ситуація дуже нагадує минулі президентські вибори, коли ті ж самі люди, в тому числі вище керівництво заводу, примусово зганяли людей на Красну площу міста на зустріч з кандидатом у президенти Віктором Януковичем.

Хочемо нагадати, що в пункті 6 статті 44 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» чітко вказано, що:

Ніхто не має права примушувати виборця підтримати своїм підписом виборчий список кандидатів у депутати, висунутих місцевою організацією партії (блоком) у багатомандатному окрузі, кандидата у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови.

А пункт 7 даної статті наголошує наступне:

Забороняється збирати підписи на підприємствах, в установах та організаціях.

Але як не дивно, не тільки адміністрація “ЧеЗаРи” юридично безграмотна. Керівництво Чернігівської міської лікарні №1 теж встигло “засвітитися” у списку порушників законодавства. За повідомленням працівників лікарні, в цьому закладі охорони здоров`я проводиться аналогічна активна робота з медперсоналом на підтримку списків від Соціалістичної партії. Можна уявити, що в той самий час коли перший секретар Чернігівського обласного комітету Соціалістичної партії Микола Рудьковський на Червоній площі міста відстоював лозунг «Чернігів гідний кращого життя!», у міській лікарні чернігівчан, працівників лікарні під тиском позбавляли цього права на гідне життя у країні, де кожній людині конституцією надано право вільно обирати.

 

Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

 

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.