Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

03.04.2006   22:14Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Презентація проекту «За Рівні Права та Можливості»

Метою заходу було обговорення ситуації, що існує на даний момент в суспільстві, в Чернігівському регіоні зокрема. Справа в тому, що жінки займають менше керівних місць ніж чоловіки, менше є шансів мобільно просуватися по кар’єрним сходам, взігалі існує стереотипи «чоловік в домі хазяїн». Аби переконати громадськість, що всі рівні і мають рівні можливості, незалежно від статі, відбувся даний захід. В ході проекту планується проведення серії тренінгів, семінарів, громадських слухань, впродовж яких, на думку організаторів, загальними зусиллями можна буде підвищити обізнаність жінок про головні аспекти українського законодавства та міжнародні положення, які регулюють та гарантують гендерний паритет; покращити професійні навички та ефективність діяльності цільової аудиторії проекту у громадських ініціативах; поділитися позитивним досвідом та досконалими методами переможної участі жінок на виборах та компаніях з лобіювання інтересів на місцевому рівні. Взяла участь і круглому столі Оксана Головач, депутат Автозаводської районної ради м. Кременчука Полтавської області, голова ВГО "Фонд розвитку демократії", тренер. На думку Оксани, в політику треба йти не лише, щоб довести громадськості, що жінка також «може», а впевнено та гідно працювати, не створюючи проблеми статевої різниці.

 

Серед виступаючих приємно здивувала своєю промовою Алла Скорик, ведуча програм ТРА «Новий Чернігів», журналіст. На її думку вже спостерігається тенденція швикої зміни стереотипів: «Не треба долати, треба випереджати всі недомови та працювати. Гарний приклад, екс прем’єр-міністр України. Цим все сказано!»

 

Зі слів Тетяни Громової, виконавчого директора організації «Молодь – XXI століття», зараз вже планується проведення семінарів, ведуться переговори з експертами. Жінки-лідерки, небайдужі чоловіки (їм також цікаво!) м. Чернігова та області можуть приєднатися та на конкурсній основі(згідно цільової аудиторії проекту) стати учасником майбутніх заходів проекту.

 

ЧМГО "МОЛОДЬ - XXI СТОЛІТТЯ"

 

Громадський Простір

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.