Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

18.04.2006   18:02Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Центр європейської інформації відкрився в Чернігові

Директор бібліотеки Петро Грищенко розповів, що відвідувачі Центру матимуть широкий доступ до інформації з питань європейської інтеграції та поширення знань про засади функціонування Європейського Союзу, діяльність керівних інституцій ЄС, відносини між Україною та ЄС, політику європейської інтеграції України та європейські цінності.

 

“Підвищення обізнаності громадськості з питань європейської інтеграції є одним з пріоритетів Міжнародного фонду “Відродження». Ми сподіваємося, цей Центр стане цінним інформаційним ресурсом та осередком свідомих європейців Чернігівщини” — зазначила Директор “Європейської програми” МФВ Ірина Солоненко. Вона також поінформувала журналістів про те, що діяльність Центру проходить в рамках проекту “Створення Чернігівського регіонального інформаційного центру з питань європейської інтеграції”. Проект реалізується громадською організацією “АХАЛАР” та Чернігівською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Короленка за підтримки Міжнародного фонду „Відродження”. Центр функціонує в рамках Всеукраїнського консорціуму центрів європейської інформації, створеного в листопаді минулого року за ініціативи Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”. Подібні центри вже працюють у Луцьку, Одесі, Донецьку, Хмельницькому, Вінниці, Рівному, Ужгороді, Полтаві, Cумах, Дніпропетровську. А тепер ще і у Чернігові. Протягом 2006 року центри будуть відкриті і в решта регіонах України.

 

Керівник проекту Юрій Усович розказав про аудиторію, на яку розрахований Центр. Це студенти, викладачі, представники ЗМІ, громадських організацій, держслужбовці та депутати місцевих рад. “Відвідувачі зможуть знайти будь-яку інформацію з питань європейської інтеграції у друкованому та електронному вигляді, - додав він. – Також вони матимуть доступ до Інтернету та тематичних довідників”. За словами Ю. Усовича, знайти інформацію відвідувачам допомагатиме професійний консультант. Центр працюватиме з 12 до 16 години з понеділка по четвер.

 

Чернігівський прес-клуб реформ

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.