Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

31.08.2006   15:06Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Чернігівська «Опора» переконана, що може впливати на владу

Олександр Ломако розповів, що «ОПОРА» готова стати представником громадян, який контролюватиме дії органів влади та змусить їх дослухатися до думки місцевої громади. Першим кроком на цьому шляху стане прийняття Статуту територіальної громади Чернігова. За словами представників мережі, «ОПОРА» ініціює початок „статутної кампанії”. Її результатом буде внесення на розгляд Чернігівської міської ради цього документу. Активісти „ОПОРИ” пообіцяли активно лобіювати затвердження Статуту міською радою вже до кінця 2006 року. Вони переконані, що цей документ дозволить громаді міста впливати на прийняття рішень органами місцевого самоврядування. Також Статут визначатиме принципи звітності влади перед громадою.

 

Олександр Ломако зупинився на засадах діяльності Громадянської мережі „ОПОРА”, які вона буде поширювати серед громадськості, влади та політиків. Основними з них є активність, відповідальність, солідарність та патріотизм. «Наша організація є незалежною від політичних партій та дотримується об’єктивності і незаангажованості в оцінках та судженнях», - підкреслив пан Ломако.

 

Павло Пущенко розповів журналістам про літні табори громадянської активності. Їх «ОПОРА» організувала влітку цього року. Понад 600 активістів організації з усієї України отримали уроки патріотичного виховання, вивчали засади української державності. «Одним з основним напрямків діяльності мережі є формування нового покоління громадян – людей з принципово новим мисленням, в якому найважливішу роль відіграватимуть поняття державності, єдності країни, а також її демократичного розвитку», - підкреслив П. Пущенко. Він зауважив, що «ОПОРА» вийшла на новий якісний рівень роботи. Це означає, що мережа проводитиме ще більше цікавих заходів, про які активісти інформуватимуть громадськість, пообіцяв пан Пущенко.

 

ГМ «Опора»

 

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.