Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

13.12.2006   02:38Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Голова облдержадміністрації закликає забезпечити конституційні права і свободи громадян

 

Аналізуючи стан додержання законності та правопорядку, боротьби зі злочинністю, захисту конституційних прав і свобод людини в області, виступаючі представники правоохоронних органів констатували, що упродовж поточного року на території області досягнуто зниження загальної кількості скоєних злочинів з 7963 до 6439, з них тяжких і особливо тяжких - з 4111 до 3024. Менше скоєно навмисних вбивств (з 79 до 76), зґвалтувань (з 30 до 22), крадіжок (з 3280 до 1833), в т.ч. з квартир (з 784 до 551), незаконних заволодінь автотранспортом (з 160 до 126).

 

Досягнуто зниження рівня виробничого травматизму на 14 відсотків, зі смертельними наслідками на 25 відсотків.

 

Вжитими заходами вдалося зупинити зростання кількості пожеж та загибелі людей на них. У порівнянні з аналогічним періодом 2005 року зменшилась загальна кількість пожеж на території області на 14,6 відсотка. На 8,3 відсотка кількість загиблих людей.

 

Вживалися заходи щодо забезпечення санітарної та екологічної безпеки населення, упередження надзвичайних ситуацій на об'єктах.

 

Незважаючи на вжиття необхідних заходів, в області існують проблеми щодо боротьби зі злочинністю, додержанням законності та правопорядку, у сфері захисту прав і свобод громадян. Саме тому роботу органів виконавчої влади та правоохоронних органів області з покращання стану додержання законності та правопорядку, боротьби зі злочинністю, захисту конституційних прав і свобод людини в області визнали такою, що не є адекватною стану правопорядку на території області. Голова облдержадміністрації зауважив, що обґрунтоване занепокоєння та стурбованість жителів області викликає ситуація, що склалася на арсеналах військових засобів ураження, і особливо, трагічний випадок, коли в результаті нестатутних взаємовідносин у 169 навчальному центрі загинув солдат строкової служби. Він зазначив, що треба вжити вичерпних заходів для того, аби подібні ситуації більше не повторювалися. Також Микола Лаврик запропонував створити раду громадського контролю по забезпеченню прав і свобод людини при голові облдержадміністрації, до якої увійдуть представники громадських організацій та посадові особи.

 

З метою покращання стану додержання законності та правопорядку, боротьби зі злочинністю, захисту конституційних прав і свобод людини в області з урахуванням обговорення цього питання на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації керівники районів і міст області та керівництво силових структур отримали конкретні доручення, серед яких підвищення правової культури співробітників, зміцнення авторитету правоохоронних органів шляхом неухильного дотримання законності, уважного та ввічливого ставлення до громадян, вжиття організаційних і практичних заходів щодо покращання роботи з протидії економічній злочинності, особливу увагу приділити боротьбі зі злочинами у паливо-енергетичному комплексі, сфері регулювання земельних відносин, банківської діяльності, інших пріоритетних галузях господарської діяльності тощо.

 

Прес-служба Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Робоча зустріч з представником системи безоплатної правничої допомоги на Чернігівщині 19:19

Представниці Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Наталія Кулікова та Ірина Бірюк провели робочу зустріч з представницею Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги Іриною Протченко.

Робоча зустріч з представником Омбудсмана на Чернігівщині 19:07

Провели робочу зустріч з Регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області Аллою Лепехою.

Інформаційні заходи з протидії гендерно-зумовленому насильству в Козелецькій та Кіптівській громадах 19:00

З моніторинговим візитом спільно з представницями ГУ Національної соціальної сервісної служби у Чернігівській області відвідали Козелецьку та Кіптівську територіальні громади, де обговорили реалізацію політики у сфері протидії гендерно-зумовленому насильству в громадах.

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.