Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

26.02.2009   16:20Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Міліцейський спецназ пікетує прокуратуру. Далі буде штурм?

Акцію протесту підтримала чимала кількість колег підозрюваних у злочині працівників підрозділу „Сокіл”.

- Я знаю добре цих міліціонерів, - ділиться враженнями один з колег „соколят”, підполковник міліції, який нині перебуває на пенсії (представитися не захотів). – Вони ніколи не брали хабарів, завжди були кристально чесними людьми, викривали злочинців. Ті працівники довгий час знаходяться в СІЗО. До них не пускають навіть їхніх дружин. Завжди знаходять якісь причини для відмови у побаченні. А інші, з оточення Кунцевського, мають можливість впливати на органи прокуратури та інші інстанції. Працівники виконували законне розпорядження по затриманню підозрюваних у здійсненні різних злочинів: розбійних нападів, вимагань, підпалів тощо. Ми вимагаємо від прокуратури, аби всі були у рівних можливостях, і відпустили хоча б на підписку працівників спецпідрозділу.

Оперативний працівник, котрий займався веденням та реалізацію оперативно-розшукової справи у 2004 році по відношенню групи Кунцевського, повідомив, що результати судово-медичної експертизи свідчать про те, що причина смерті затриманого тоді Кунцевського не має нічого спільного із його допитом. Він помер від психологічного перенапруження - у нього відірвався тромб...

Офіційний коментар.

Сергій Бриль, начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції:

- На сьогоднішній день заарештовані і знаходяться в слідчому ізоляторі Чернігова 6 працівників Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Чернігівській області. Проводиться розслідування. Заарештованим особам пред’явлено обвинувачення у перевищенні влади або службових повноважень. Усі затримані – досвідчені працівники міліції, на рахунку яких не один десяток розкритих злочинів. Жодному із затриманих не пред’явлено звинувачень за ознаками інших статей Кримінального кодексу України.

 

"Сіверщина"

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.