Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

06.07.2010   11:22Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Громадськість та влада спільно працюють над розв’язанням проблем безпритульних громадян

У роботі координаційної ради взяли участь представники Головного управління юстиції у Чернігівській області, Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Чернігівської міської ради, Чернігівського центру соціальної адаптації для бездомних та безпритульних, благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр».

Від благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр» на цьому засіданні була присутня директор Валентина Бадира, керівник проекту «Надання соціальної, правової, психологічної та інших видів допомоги бездомним та безпритульним особам». У своєму виступі вона наголосила на необхідності створення на базі існуючого центру соціальної адаптації для бездомних та безпритульних комунального підприємства та його фінансування за рахунок міського бюджету. Починаючи з вересня цього року нагальною проблемою стане вирішення питання харчування бездомних та безпритульних, оскільки у вересні закінчується фінансування проекту. Вкрай важливим є навчання персоналу центру роботі з цією категорією громадян, їхнє працевлаштування, надання їм як первинної, так і вторинної юридичної допомоги.

14 червня у малому залі Чернігівської міської ради відбулася нарада, присвячена перспективам розвитку Чернігівського центру соціальної адаптації для бездомних та безпритульних.

Валентина Бадира, представляючи на цій нараді Чернігівський жіночий правозахисний центр, розповіла про хід реалізації проекту, підтриманого Міжнародним фондом "Відродження", та наголосила на необхідності подальшої співпраці місцевої влади та громадськості у питаннях вирішення проблем бездомних та безпритульних громадян.

За ініціативою заступника міського голови О.В.Тунік-Фриз визначено систему взаємодії органів місцевого самоврядування, міліції, громадських та релігійних організацій з центром соціальної адаптації для бездомних та безпритульних щодо надання соціальної, медичної, правової та іншої допомоги.

Представники облдержадміністрації, міської ради висловили слова вдячності Міжнародному фонду "Відродження" за надану фінансову допомогу Чернігівському центру соціальної адаптації для бездомних та безпритульних.

Метою проекту «Надання соціальної, правової, психологічної та інших видів допомоги бездомним та безпритульним особам», що здійснюється благодійною організацією «Чернігівський жіночий правозахисний центр» за підтримки Антикризової гуманітарної програми Інституту Відкритого Суспільства (Нью-Йорк-Будапешт) та Міжнародного фонду «Відродження», є організація гуманітарної та благодійної допомоги бездомним та безпритульним особам, координація діяльності органів влади та місцевого самоврядування, громадських та благодійних організацій в роботі з цією категорією громадян.

Директор БО «ЧЖПЦ» Бадира В.А.

 

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.