Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

26.12.2011   18:27Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Тренінг «Захист та підтримка прав дитини»

До участі в конкурсі запрошуються активні люди, чия діяльність спрямована на захист прав та інтересів дитини і які працюють в Чернігові й Чернігівській області. Це можуть бути:

·         Представники громадських організацій Чернігова і Чернігівської області, які працюють з дітьми і для дітей;

·         Індивідуальні експерти та активісти в сфері захисту прав дитини;

·         Журналісти, чиї матеріали охоплюють інтереси дитини;

·         Працівники соціальних служб;

·         Персонал дитячих закладів (школи, інтернатні заклади, дитячі будинки, заклади соціального захисту, пенітенціарні установи і т.п.);

·         Представники місцевої влади, державних та місцевого самоврядування установ та організацій, які працюють в інтересах дітей.     

Учасники тренінгу отримають спеціальну підготовку щодо концепції прав дитини, аналізу ситуації з дотриманням прав дитини, планування дій та місцевої політики на захист прав дитини.

Заняття під час тренінгу проводитимуть представники Гельсінкського Фонду з Прав Людини (Варшава, Польща) - Ельжбетта Чиж та Богна Хмелевська, представники громадської організації М’АРТ (Чернігів, Україна) та Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» - Руслана Бурова та Сергій Буров. Очікується участь і інших експертів з прав дитини.

Претенденти на участь у тренінгу мають бути готові брати активну участь у його першій, другій і дистанційній сесіях та взаємодіяти в рамках виробленого під час тренінгу спільного плану дій. Участь зареєстрованих учасників у всіх навчальних заняттях та виконання завдань дистанційної сесії є обов’язковою умовою. 

Тренінг включає наступні етапи та терміни:

І. Перша сесія (3 дні) тренінгу: 9-11 січня 2012 року;

ІІ.  Дистанційна сесія: 12 січня - 6 лютого 2012 року;

ІІІ. Друга сесія (3 дні) тренінгу: 15-17 лютого 2012 року (дати другої сесії є орієнтовними і будуть погоджуватись).

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників, витрати на проїзд до місця проведення й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів і в межах вартості проїзду рейсовим громадським транспортом).  

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору. Особлива увага під час відбору звертатиметься на наявність мотивації та планів активно діяти на підтримку та захист прав дитини, спроможність застосовувати отримані знання та навички на практиці.

Для участі у конкурсі необхідно зареєструвати свою кандидатуру на участь у курсі «Захист та підтримка прав дитини» та дочекатись підтвердження реєстрації вашої кандидатури. Для реєстрації необхідно заповнити анкету он-лайн.

Ваша кандидатура вважається зареєстрованою, якщо ви отримали повідомлення про це від організаторів.

Просимо звернути увагу, що зареєструватись на участь у конкурсі, заповнивши анкету, треба не пізніше 17.00, 30 грудня 2011  року. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 4 січня 2012 року.

 

Контакти організаторів для отримання додаткової інформації:

E-mail: rozumiemopravaludyny@gmail.com

Факс: (0462) 774-110

Поштова адреса: а/с 79, Чернігів, 14000

Контактні особи:

Руслана Бурова (моб. тел.: +380959219967), Олександр Квітницький (моб. тел.: +380632625600) та Сергій Буров (моб. тел.: +380509219967).

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.