Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

27.01.2013   00:00Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Прокуратура на захисті майнових та житлових прав дітей

У 2012 році прокуратурою поновлено житлові та майнові права майже 100 неповнолітніх. За документами реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 32 посадовця, які допустили порушення прав дітей.

Зокрема, за втручанням прокурора Бобровицького району 26 сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, виплачено грошову допомогу по досягненню повноліття.

У їх інтересах заявлено 43 позови, які розглянуто судом.

Так, задоволено два позови прокурора Козелецького району про визнання права власності на спадкове майно та житло загальною вартістю 257 тис. грн а також позов Прилуцького міжрайонного прокурора про визнання за вихованцем школи-інтернату права власності на житловий будинок, який залишився йому у спадок. За дитиною зареєстровано право власності.

Після втручання прокурора м. Чернігова судом визнано недійсним договір купівлі-продажу квартири, частина якої належала неповнолітній, батька якої засуджено за злісне ухилення від виконання батьківських обов’язків.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.