Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

17.07.2014   21:12Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Затверджений новий склад Громадської ради при УМВС області

Члени Громадської ради на своєму засіданні, яке пройшло в приміщенні сектору зв’язків з громадськістю, сформували новий її склад.

Як уже повідомлялося раніше, в травні 2014 року закінчився термін роботи Громадської ради при УМВС. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 "Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики" та відповідно до пункту 8.2 Положення про Громадську раду при УМВС України в Чернігівській області, назріла необхідність створення нового складу Громадської Ради при обласному міліцейському відомстві.

Засідання Громадської ради відкрила і вела її голова Алла Лепеха – регіональний координатор по зв’язках з громадськістю Уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Чернігівській області, директор благодійної організації "Чернігівський жіночий правозахисний центр". Вона прозвітувала про роботу Громадської ради в 2012 - 2014 роках.

В роботі засідання взяв активну участь виконуючий обов’язки заступника начальника Управління - начальник міліції громадської безпеки Едуард Альохін.

В ході жвавого обговорення ефективності діяльності дорадчого органу представники правозахисних організацій Чернігова спрямували роботу у практичну площину. Зокрема, у зв’язку з певними кадровими змінами протягом найближчого часу конче необхідно сформувати перелік пропозицій до плану роботи ради. Крім того, кожен має визначитися із особистими вподобаннями щодо напрямку своєї роботи в Громадській раді аби уникнути дублювання функцій її членів та досягти якнайбільшої ефективності діяльності.

Під час розгляду питання про оновлення кількісного та персонального складу Громадської ради при УМВС України в Чернігівській області виникли тривалі дебати, результатом яких стало затвердження складу Ради в кількості 13 осіб.

Наприкінці серпня Рада планує провести наступне своє засідання. Роботи членам Громадської ради вистачатиме. Дорадчий орган має надавати правоохоронцям допомогу у розв'язанні суспільних проблем, пильнуючи за дотриманням законності з боку самих правоохоронців, опікуватися захистом прав затриманих чи підозрюваних у вчиненні злочинів або правопорушень, захищати дітей та підлітків від різного роду незаконних дій щодо них, та багато іншого.

Важливою ознакою діяльності Ради має стати охоплення не лише Чернігова та найбільших міст, а й усієї території області. З цією метою в перспективі передбачено відновити практику регулярних виїздів у райони спеціальних мобільних груп.

Також в ході засідання були обговорені інші нагальні потреби, які в перспективі можуть виникнути в процесі роботи Громадської ради.

СЗГ УМВС України в Чернігівській області

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.