Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

27.02.2015   21:00Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Перший в Україні інформаційно-ресурсний центр правової допомоги у райсуді відкрито на Чернігівщині

У Ріпкинському районному суді Чернігівської області відкрито інформаційно-ресурсний центр правової допомоги.

27 лютого з ініціативи Чернігівського центру з надання БВПД за сприяння голови Апеляційного суду Чернігівської області Садіга Тагієва та начальника територіального управління Державної судової адміністрації в Чернігівській області Михайла Целуйка у Ріпкинському районному суді Чернігівської області відкрито інформаційно-ресурсний центр правової допомоги.

Відповідний кабінет у приміщенні суду оснащений необхідними меблями, комп’ютерною технікою, Wi-Fi та юридичною літературою і призначений для надання безоплатної правової допомоги громадянам, які мають на неї право.

Участь у заході взяли голова Ріпкинського районного суду Ольга Павленко, голова кваліфікаційної палати КДКА Чернігівській області Олег Заболотний, прокурор Ріпкинського району Олександр Артеменко, голова Ріпкинської районної державної адміністрації Ірина Вовк, начальник Ріпкинського РВ УМВС України в Чернігівській області Леонід Стеба, директор Чернігівського центру з надання БВПД Ірина Протченко, заступник начальника відділу забезпечення якості правової допомоги Центру Олеся Пирковська, адвокати Ріпкинського району, які надають БВПД, Валерій Куліш та Анатолій Бердниченко, а також заступник головного редактора Ріпкинської районної газети «Життя Полісся» Світлана Тризна.

Інформаційно-ресурсний центр правової допомогиу смт. Ріпки Чернігівської області став першим в Україні, який запрацював у районному суді.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.