Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

23.05.2015   23:03Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Урядом продовжив виплати грошової допомоги для покриття витрат на проживання внутрішньо переміщених осіб

23 квітня 2015 року набрали чинності зміни, внесені постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 р. № 212 до Порядку надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі, на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 р. № 505, якими, зокрема, передбачено продовження терміну виплати цієї грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам на наступний шестимісячний строк.

Для цього уповноважений представник сім’ї подає заяву, в якій повідомляє про відсутність змін, що впливають на призначення грошової допомоги, а також пред’являє довідки всіх членів сім’ї про взяття на облік осіб, які переміщуються, строк дії яких продовжено на наступний період.

За інформацією Міністерства соціальної політики України, у разі продовження дії обставин, визначених у ст. 1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», термін дії вищезазначеної довідки може бути продовжено на наступні шість місяців шляхом проставляння на зворотному боці довідки відмітки про продовження терміну її дії на наступні 6 місяців. Відповідний запис засвідчується підписом посадової особи структурного підрозділу соціального захисту населення і скріплюється печаткою.

З практичних питань реалізації зазначеного Закону та інших правових проблем вимушені переселенці можуть звертатися до партнерів проекту «Нові виклики в правовій підтримці та захисті прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні», який реалізується Всеукраїнською коаліцією з надання правової допомоги за підтримки Національного фонду підтримки демократії (NED) у Волинській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.