Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

01.07.2015   14:11Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

У Чернігівській області відкрилися місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги

1 липня 2015 року у містах Чернігів, Ніжин і Мена відкриваються місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Соціально незахищеним українцям надаватимуть безоплатну правову допомогу в цивільних та адміністративних судових справах.

Правова допомога гарантуватиметься громадянам, які належать до визначених законом категорій: малозабезпеченим (особам, середній місячний сукупний сімейний дохід не перевищує прожиткового мінімуму), учасникам бойових дій (це стосується, зокрема, учасників АТО з відповідним статусом, особливо це актуально для сімей загиблих), дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям та низці інших соціально незахищених категорій громадян.

З категоріями населення та видами послуг можна в повному обсязі ознайомитися у Законі України «Про безоплатну правову допомогу».

Додаткова інформація:

Менський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги обслуговуватиме: Коропський, Корюківський, Менський, Новгород-Сіверський, Семенівський, Сосницький та Щорський райони.

Ніжинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги обслуговуватиме: Бобровицький, Борзнянський, Варвинський, Ічнянський, Куликівський, Ніжинський, Носівський, Прилуцький, Срібнянський, Талалаївський райони та міста Ніжин і Прилуки.

Чернігівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги обслуговуватиме: Городнянський, Козелецький, Ріпкинський, Чернігівський райони та міста Чернігів і Славутич.

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.