Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

03.12.2016   18:47Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Люди з обмеженими можливостями навчаються захищати свої права

3 грудня 2016 року в рамках співпраці Чернігівського громадського комітету захисту прав людини та Чернігівської міської організації інвалідів «Дорога до серця» та з нагоди Міжнародного Дня інваліда було проведено семінар на тему: «Захист соціально-економічних прав людей з інвалідністю».

Під час семінару були розглянуті основні питання, які турбують людей з інвалідність. Серед розглянутих питань більше за все було зосереджено увагу на питання надання субсидій, адже забезпечення соціального захисту малозабезпечених сімей в Україні в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги здійснюється шляхом надання таким родинам державної соціальної допомоги у вигляді щомісячної адресної безготівкової субсидії для відшкодування витрат на оплату користування житлом або його утримання та комунальних послуг (водо-, тепло-, газопостачання, водовідведення, електроенергія, вивезення побутового сміття та рідких нечистот), а також один раз на рік субсидії готівкою на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива (субсидія). На жаль, не всі громадяни користуються такою можливістю.

Порядок надання населенню субсидій регулюється відповідно до Положенням про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848.

Право на призначення субсидії мають сім’ї, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання з урахуванням пільг перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу.

Окремі питання підіймалися в розрізі справ, пов'язаних з банківською справою, а саме кредитними договорами, відповідальність поручника перед банком.

Під час проведення семінару учасники також ознайомились з питаннями, що стосуються спадкового, цивільного, сімейного та трудового права, а також проводились консультації для всіх бажаючих отримати правову допомогу.

Захід організований в рамках діяльності приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в м.Чернігові.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.