Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

14.09.2018   20:03Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Без вентиляції та санвузлів у камерах. Моніторингова група відвідала гауптвахту в селищі Десна на Чернігівщині

Головний спеціаліст відділу інспектування об’єктів контролю Департаменту реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Олексій Милостний і регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого в Чернігівській області Алла Лепеха в межах реалізації національного превентивного механізму відвідали Чернігівський зональний відділ військової служби правопорядку Міністерства оборони.

Монітори звітують: без вікон в одиночних камерах, природнього освітлення та будь-якої вентиляції - в таких умовах змушені перебувати утримувані. Корисна площа на одну особу в загальних камерах становить менше 3-х квадратних метрів, що не відповідає національним та міжнародним стандартам . У камерах немає обладнаних відгороджених санвузлів і умивальників з проточною гарячою та холодною водою. Кімната для зберігання особистих речей засуджених, узятих під варту та затриманих військовослужбовців поєднана з кабінетом начальника гауптвахт.

Звіт з повним переліком недоліків і відповідними рекомендаціями буде направлено до Міністерства оборони для належного реагування.

Прес-служба Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.