Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

02.02.2021   00:00Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

54 об’єднані територіальні громади Чернігівщини отримали у власність державні землі

54 об’єднаним територіальним громадам Чернігівщини вже передано 125 тисяч гектарів державних земель сільськогосподарського призначення, що є важливим кроком у реалізації земельної реформи в частині земельної децентралізації та передачі сільськогосподарських земель органам місцевого самоврядування.

Передача відбулась на виконання Указу Президента України № 449/2020 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин», який він підписав 15 жовтня 2020 року в селі Качанівці на Чернігівщині під час національного земельного форуму «Земля — народу».

Механізм повноцінної передачі земель сільськогосподарського призначення всім без виключення об‘єднаним територіальним громадам нашої держави був визначений Постановою Кабінету Міністрів України від 16.11.2020 № 1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин».

Джерело: Департамент розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.