Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

24.06.2021   20:12Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Аграрії Чернігівщини обговорили в обласній раді питання ринку землі

У сесійній залі обласної ради агровиробники провели збори з нагоди запуску ринку землі. До заходу долучилися перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш та заступник голови обласної ради Дмитро Блауш. Організатором зустрічі з аграріями в регіоні виступила ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада», яка є добровільним, неурядовим об'єднанням, створеним на основі єдності інтересів для спільної реалізації її членами своїх прав, свобод та захисту законних соціальних та економічних інтересів.

Радник Спілки із земельних питань Сергій Клюца поінформував присутніх про умови набуття та збереження прав на землі сільськогосподарського призначення. Експерт розповів про переважне право на придбання землі сільськогосподарського призначення, механізми реалізації та захисту цього права, визначеного законодавством. Також виступаючий прокоментував процес відчуження ділянок на земельних торгах та поза торгами, процедуру продажу державних, комунальних земель сільськогосподарського призначення.

З ключовими моментами перевірки набувача земельної ділянки, походження його коштів та інструментами захисту права власності учасників зборів ознайомив голова відділення нотаріальної палати України у Чернігівській області Володимир Коваленко. Крім того, він роз'яснив особливості укладання договорів купівлі-продажу, договорів дарування земельних ділянок близьким родичам та акцентував увагу на запуск нових нотаріальних округів у зв'язку з адміністративно-територіальними перетворенням.

Оскільки обіг земель сільськогосподарського призначення розпочнеться вже у липні цього року і до 1 січня 2024 року встановлений перехідний період, протягом якого право на набуття у власність земельних ділянок надається виключно фізичним особам – громадянам України, з обмеженням до 100 гектарів землі на одну фізичну особу, в учасників зборів виникло чимало практичних запитань, на які вони отримали відповіді.

Відділ інформаційного забезпечення виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.