Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

23.06.2021   17:44Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Представники Уповноваженого з прав людини провели робочу зустріч з громадськими активістами Чернігівщини

У рамках робочого візиту представника Уповноваженого з дотримання соціальних та економічних прав Олени Степаненко, представника Уповноваженого в північних областях Вікторії Пєхової та директора Департаменту моніторингу соціальних прав Світлани Глущенко на Чернігівщину, відбулися робочі зустрічі з керівництвом місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також представниками громадських організацій.

Під час зустрічі з першим заступником голови Чернігівської обласної ради Ніною Лемеш детально обговорено питання з якими звертаються громадяни Чернігівщини до Уповноваженого, а також проблемні питання, які впливають на додержання прав громадян у сфері соціального захисту, охорони здоров’я, освіти та культури. Було акцентовано увагу на забезпеченні прозорості та відкритості органів місцевого самоврядування, що передбачає можливість впливу громадськості на рішення та діяльність цих органів, доступу до повної, об’єктивної, достовірної інформації про діяльність і сприяє підвищенню їх відповідальності.

З керівником апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Станіславом Роботою та керівниками Департаментів облдержадміністрації обговорено ситуацію з правами людини в області на підставі матеріалів щорічної доповіді Уповноваженого за 2020 рік та аналітичних матеріалів, за підсумками роботи Секретаріату Уповноваженого в першому півріччі 2021 року. Окрему увагу приділено питанням заборгованості з виплати заробітної плати та заходам, які вживаються керівництвом облдержадміністрації задля її погашення. За результатами зустрічі досягнуто домовленості про обмін інформацією щодо проблемних питань, які потрібно вирішувати в регіоні.

На зустрічі з представниками громадських організацій Чернігівщини, а також партнерськими організаціями, з якими укладено Меморандуми про співпрацю, представники Уповноваженого презентували основні аспекти діяльності Уповноваженого та питання, висвітлені в щорічній доповіді Уповноваженого за 2020 рік.

У свою чергу, громадські активісти озвучили проблемні питання, що турбують громадськість, зокрема питання пов’язані із соціальним захистом осіб з інвалідністю, вирішення яких потребує прийняття управлінських рішень, підвищення соціального захисту пенсіонерів та осіб літнього віку, а також необхідності підвищення рівня комунікації між громадянами та органами влади тощо.

Традиційно представниками Упровадженого серед учасників зустрічей було розповсюджено презентаційні матеріали до щорічної доповіді, які стисло відображають основні напрями та результати діяльності офісу Омбудсмана в Україні, а також серію інформаційних буклетів «Захисти себе від дискримінації», підготовлені за ініціативою Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та у співпраці з Офісом Ради Європи в Україні.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.