Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

13.10.2005   02:41Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

В Прилуках готують списки виборців

Особлива увага приділяється особам, померлим після 26 грудня 2004 року: ці люди мають бути стовідсотково виключені зі списків виборців. Щоб унеможливити появу "мертвих душ", міська робоча група тісно співпрацює з органами юстиції.

Наразі загальний список виборців Прилук опрацьований на 95%. Члени робочої групи займаються уточненням списків виборців, які змінили місце проживання після останніх президентських перегонів, а також уточнюють дані про громадян, яким виповнилося або на момент березневих виборів виповниться 18 років.

Починаючи з 1 листопада 2005 року, будь-хто з городян отримає можливість ознайомитися із загальним списком виборців Прилук. Про місцезнаходження останнього "Град" повідомить додатково. Відповідно до вимог законодавства, ознайомлення виборців із згаданим списком триватиме по 1 січня 2006 року. Міська ж робоча група працюватиме по 1 березня 2006 року, до моменту передачі списків виборців на дільниці.

Така практика підготовки списків виборців в Україні застосовується вперше. Вона має запобігти численним недолікам, які мали місце під час останніх президентських виборів.

 

Інна Радченко

 

www.pryluky.osp-ua.info

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.