Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

26.03.2006   17:52Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

"Опора" виявила велику кількість порушень у виборчій документації

В селі Гута Ткачова Ріпкинського району на дільниці № 63 взагалі відсутня будь-яка документація, а печатка ДВК знаходиться в звичайній відкритій шафі. В селі Старі Яриловичі того ж району ситуація схожа: витяг зі списку для голосування за місцем перебування має вигляд „чернетки”, до нього кілька людей включені двічі. Голова комісії так і не сказав 50 чи 30 людей знаходиться в цьому витязі.

 

Голова комісії сам вирішив, які люди хворі, а які ні, і заборонив членам комісії, які поїхали з малою скринькою, їхати до кількох виборців та зауважив, що вони проголосують на дільниці. На те, що він цим порушує закон, голова ДВК відповів, що закон такий, що його не порушувати важко. На багатьох дільницях в 216 окрузі не закриті списки виборців. За словами членів ДВК, окружна комісія тільки вчора ввечері або, навіть, сьогодні зранку передала їм данні, які мала згідно Закону передати до 23 березня.

 

Кажуть, що окружна комісія просто загубила ці витяги і швидко робила нові. На дільниці № 57 (с. Даньове, Козелецький район) ввечері 25 березня в сейф поклали 886 бюлетеня до обласної ради, а зранку виявили на сто менше, при тому, що стрічка на сейфі пошкоджена не була. На багатьох дільницях проблеми з інформаційними плакатами. В селі Добрянка Ріпкинського району їх просто не вішали, бо думали, що це агітація.

 

В Мені на одній дільниці їх не передала ОВК, а на іншій – зірвали. У смт. Березна вони лежать в кабінеті голови комісії пом’яті і закидані речами. В районах спостерігається щойно розклеєна агітація. Лідирують агітки БЮТ, СПУ, ПОРА-ПРП, НДП.

 

В Ріпках на кафе „Транзит” висить прапор Партії регіонів, також багато прапорів блоку „Наша Україна”.

 

Нагадаємо, що так само працює гаряча лінія ГМ "ОПОРА". За номером 8-050-381-68-35 та 7-73-06 ви можете повідомляти важливу і цікаву інформацію про перебіг голосування на Чернігівщині. Координатор роботи Громадянської мережі в день виборів – Олександр Ломако.

 

Громадянська мережа "ОПОРА"

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.