Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

10.05.2006   23:45Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Дослідження розвитку соціальної відповідальності бізнесу в Чернігові

Так Світлана Васильєва розповіла журналістам, що зараз в Україні розбудовується мережа нових соціальних інститутів. Це прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Такі дії з боку держави допоможуть вирішити проблему дитячого сирітства та бездоглядності. За словами С. Васильєвої, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу отримуватимуть державну допомогу. Йдеться про матеріальне забезпечення, утримання дітей, оплату праці прийомним батькам та батькам-вихователям, забезпечення їх методичною літературою.

 

Пані Васильєва розповіла про умови, за яких подружжя може всиновити дитину. Отже, прийомними батьками або батьками-вихователями може бути як подружня пара, так і окрема особа, яка не перебуває у шлюбі. Прийомні батьки можуть взяти на виховання від однієї до чотирьох дітей, а батьки-вихователі беруть на виховання та спільне проживання не менше п’яти дітей. Діти проживають разом з батьками до 18 років або до закінчення навчання в освітніх закладах (максимально до 23 років).

 

Світлана Юріївна додала, що зараз центри соціальних служб формують банк даних про кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі. Далі центри проводитимуть навчання, а в подальшому надаватимуть соціальний супровід.

 

Як повідомила журналістам Людмила Зеленько, минулого року в інтернатних закладах області виховувалось 2 200 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На Чернігівщині є один будинок сімейного типу, в якому виховується 6 дітей та одна прийомна родина, в якій живуть 3 дітей. Також пані Зеленько розповіла, що складений план, згідно якого в Чернігівській області розвиватимуться сімейні форми виховання. Так протягом 2006 року в області має бути створено 5 дитячих будинків сімейного типу та 34 прийомні сім’ї. В них виховуватиметься 94 дитини. На 1 квітня 2006 року в нашій області є 29 кандидатів, які готові виховувати дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки.

 

Чернігівський прес-клуб реформ

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.