Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

01.09.2006   14:15Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Прокуратура вимагає реагувати принципово на невиплату зарплат

Про недостатність і слабку ефективність заходів, які вживаються для усунення порушень законодавства про оплату праці, йшлося 30 серпня на розширеному засіданні колегії прокуратури Чернігівської області.

 

Головував на засіданні перший заступник прокурора області Євген ХОДИКО. Він поінформував присутніх про те, що на перше серпня на Чернігівщині працівникам було заборговано заробітної плати на 13,8 млн. грн. Тобто сума, хоч і трохи зменшилася порівняно з показником на перше липня, в порівнянні з початком року збільшилась на 686,7 тис. грн. У серпні ж ряд районів області допустив подальше зростання цієї заборгованості.

 

Більша частина боргів перед найманими працівниками належить підприємствам економічно активним. Євген ХОДИКО зауважив, що навіть з урахуванням об’єктивних причин виникнення цих боргів, дії їх утворювачів мають бути оцінені принципово. Прокурорські перевірки свідчать, що керівники окремих підприємств, установ та організацій не виплачують заробітну плату безпідставно, використовуючи кошти не на погашення заборгованості, а на інші цілі, які не є першочерговими. Окрім того, несвоєчасним і неадекватним є реагування на порушення закону службових осіб Територіальної державної інспекції праці в області та інших контролюючих відомств, органів виконавчої влади й місцевого самоврядування.

 

У роботі колегії прокуратури взяли участь начальник головного управління праці та соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації Микола УЛОЖЕНКО, перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрій ЮРЧЕНКО, в.о. начальника головного управління статистики в Чернігівській області Катерина СВИСТУН. Також були заслухані пояснення з обговорюваних питань в.о. начальника Територіальної державної інспекції праці в Чернігівській області Олени ЯЧНОЇ та ряду районних прокурорів. Вони повідомили по вжиття дієвих заходів щодо посилення контролю за додержанням законодавства про оплату праці з боку своїх служб.

 

За результатами засідання колегія прийняла рішення, в якому поставила перед підлеглими прокуратурами завдання щодо проведення додаткових перевірок.

 

За повідомленням Прес-служби облпрокуратури

 

«Високий Вал»

 

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.