Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

01.10.2006   05:41Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

ОПОРА вручила депутатам Громадські табелі успішності

В кожному табелі були витяги з програм всіх восьми політичних сил, що за результатами виборів потрапили до міської ради. Депутати мають проставити біля кожного пункту коментар, який свідчитиме про стан виконання цього положення передвиборчої програми.

На зворотньому боці табеля знаходиться табличка «депутатоактивності», в якій за різними критеріями депутати можуть проставити оцінки своїй роботі в міській раді. Там же вони можуть проставити свою поведінку та активність.

 

Цікаво відреагували депутати на громадський залік. Частина народних обранців мовчки брали бланки і поспішали змішатися з натовпом колег. Дехто цікавився, як його заповнити. Лише одного разу прозвучала фраза: «Я розумію, про що ви».

 

«Нажаль, сьогодні виборці позбавлені можливості контролювати, як обрані ними депутати виконують свої обіцянки. Крім того, не сформований принцип відповідальності політичних сил перед громадою», - переконаний Олександр Ломако. У зв’язку з цим, дуже актуальною постає потреба контролю за владою з боку громадських організацій та висвітлення діяльності місцевих рад в засобах масової інформації. За словами одного з лідерів ОПОРИ, саме на це і була спрямована акція Громадянської мережі.

 

Оцінки проставлені депутатами за перше півріччя своєї роботи, а також результати досліджень стосовно виконання програм політичними партіями активісти ОПОРИ пообіцяли оприлюднити пізніше.

 

Тетяна ПЕКУР,

ГМ «ОПОРА»

 

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.