Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

02.03.2015   23:35Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

На Чернігівщині селяни перекрили трасу через дії ДАІшників

Через свавілля даішників у Чернігівській області люди перекрили трасу Київ - Суми. Уночі, о 2-й годині, троє міліціонерів побили трьох жителів села Новий Биків.

Як розповів «Фактам» місцевий житель, який перебуває на акції протесту, перший постраждалий (молодий хлопець) зупинився на проїжджій частині. Його витягли з автомобіля даішники. Під час сутички хлопець хлопець викликав телефоном підмогу. На місце конфлікту прийшли батько та дядько, які почали знімати дії даішників на камеру.

Після цього інспектори побили усіх трьох міліцейськими кийками. А коли приїхала швидка, один із даішників погрожував лікарю пістолетом. Усі троє постраждалих - в лікарні. Двом наразі проводяться операції.

Тим часом односельчани перекрили трасу Київ - Суми у селі Новий Биків. Написано звернення в обласну прокуратуру. Селяни вимагають приїзду начальників міліції Бобровицького та Прилуцького районів, у підпорядкуванні якого і перебувають міліціонери.

Водночас, прес-служба міції Чернігівської області повідомляє про цей інцедент наступне: В ході проведення комплексу оперативно-профілактичних заходів працівники ДАІ близько опівночі 28 лютого біля села Новий Биків Боборовицького району Чернігівської області зупинили автомобіль ВАЗ-21213 під керуванням мешканця села Новий Биків, який керував автомобілем з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Під час складання адміністративних матеріалів за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння) громадянин почав поводити себе агресивно, висловлюватися нецензурною лайкою на адресу міліціонерів та почав кричати у напрямку села, що працівники ДАІ нібито спричинили йому тілесні ушкодження. Цю подію працівники ДАІ фіксували за допомогою відеокамери.

Через декілька хвилин до міліціонерів підійшли та під’їхали близько десяти осіб, серед яких батько і дядько правопорушника. Чоловіки пошкодили відеокамеру, розбили покажчик повороту в службовому автомобілі, поводили себе неадекватно та спричинили працівникам міліції тілесні ушкодження.

Чернігівщина: події і коментарі

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.