Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

20.02.2011   00:13Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Чернігівські громадські активісти обсудили дотримання прав людини в установах виконання покарань

Тренінг організований благодійною організацією «Чернігівський жіночий правозахисний центр» в рамках реалізації проекту «Забезпечення засудженим жінкам та ув’язненим неповнолітнім, особам, звільненим з місць позбавлення волі, доступу до правосуддя через надання правової допомоги».

Для участі в тренінгу були запрошені представники більше 20 неурядових недержавних організацій Чернігівської області, члени Чернігівської міської спостережної комісії, Головного управління юстиції в Чернігівській області та Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, керівники виправних установ Чернігівської області.

Учасники тренінгу ознайомилися з рекомендаціями Європейських пенітенціарних правил про основні принципи виконання/відбування покарання та умовами тюремного ув’язнення (прийом, розподіл та розміщення, харчування, медичне обслуговування, побутове обслуговування, контакти із зовнішнім світом і т.д.). Детально аналізувалась відповідність українського законодавства Європейським пенітенціарним правилам щодо умов тримання засуджених.

Перед учасниками тренінгу з інформацією про стан дотримання прав і законних інтересів засуджених виступила начальник Чернігівської виправної колонії №44, підполковник внутрішньої служби Кисельова О.В., яка особливо наголосила на існуючому взаємозв’язку між рівнем правового та соціального захисту персоналу на сучасному етапі розвитку суспільства та дотриманням прав і законних інтересів засуджених.

Про своє бачення ролі громадських організацій в проведенні соціально - виховної роботи із засудженими розповіла Кошіль І.В. – заступник начальника Чернігівської виправної колонії №44.

В ході проведення тренінгу присутні були ознайомлені зі станом дотримання прав і законних інтересів засуджених в Державній пенітенціарній службі України та Чернігівській області.

Заступник начальника Чернігівського слідчого ізолятора Василенко Б.О. ознайомив присутніх на тренінгу зі специфікою проведення соціально-психологічної та виховної роботи з ув’язненими та засудженими в слідчих ізоляторах.

Своїм баченням причин і умов порушення прав засуджених та мінімізацією цього явища з учасниками тренінгу поділилися Жанковський Р.О. – юрист ММГО «М’АРТ» та Тарасов В.В. – виконавчий директор ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини». Про специфіку надання допомоги ВІЧ-інфікованим розповіла присутнім на тренінгу представник Чернігівського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ» - Зуйок Т.Л.

Про значення надання правової допомоги засудженим і її роль в формуванні правослухняної поведінки, поваги до права та законів з присутніми на тренінгу поділилась юрист Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Піддубна Н.О.

Мазур Л.О. – директор Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розповіла про проблеми соціального супроводу осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

В ході тренінгу відбулось обговорення пропозицій громадської організації «Донецький меморіал» щодо внесення змін до Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань.

 

 А.Лепеха, директор БО „ЧЖПЦ”

 

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.