Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

16.08.2013   18:16Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Понад 60% жителів Чернігівщини готові до акцій протесту

Чернігівці негативно оцінюють роботу влади і готові приймати участь в акціях протесту. Про це свідчать результати соцопитування, проведеного Чернігівським представництвом ВГО «Комітет виборців України». Дослідження проходило в рамках всеукраїнського опитування, в Чернігові та області.

За результатами опитування понад 70% чернігівців негативно оцінюють роботу вищих державних органів влади. Зокрема найбільший антирейтинг в Президента України та Уряду. Так Президенту Януковичу була виставлена оцінка 3,2 бали із 10 можливих, в той же час уряду загалом 3 бали, а особисто Миколі Азарову 2,4. Робота судів і Верховної Ради оцінюється жителями області в 4,1 бали.

Некраща ситуація складається і для органів місцевої влади: лише 8 % опитаних відзначили, що оцінюють загалом роботу місцевого самоврядування на 10. Хоча й загальна оцінка ефективності роботи складає 3,5 бали.

За результатами опитування ані державну ані місцеву владу чернігівці не змогли назвати: професійною, чесною, уважною до людей. 83 % опитаних негативно оцінило владу по цих критеріях.

Стосовно оцінки ефективності роботи правоохоронних та контролюючих органів, то цікавий факт, що більшість респондентів не змогли визначитися з оцінкою роботи СБУ. МВС, прокуратура отримали по 3 бали, а міністерство доходів і зборів 3,2 бали.

Понад 60 відсотків мешканців області готові виходити на мирні і санкціонові акції протесту. Серед причини, які змусять їх вийти на вулиці перше місце зайняв пункт про невиплати зарплат чи їх низький рівень, друге - свавілля правоохоронців, третє - проти свавілля місцевої влади. В останню чергу чернігівці готові виходити на акції протесту проти дискримінації за расовою чи етнічною ознакою.

Чернiгiвщина: події і коментарі

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.