Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

07.03.2015   02:06Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Питання соціального захисту та підтримки внутрішніх переселенців на контролі органів влади

Станом на 5 березня 2015 року до структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів виконавчої влади отримали консультативну допомогу понад 10 тисяч осіб. В тому числі — 688 осіб з тимчасово окупованої території, та 9908 осіб — з районів проведення антитерористичної операції.

До управлінь Пенсійного фонду в області за переведенням виплати пенсій звернулось 4379 осіб. Органи соціального захисту населення опікуються продовженням виплати державних соціальних допомог за місцем тимчасового проживання.

192-ом переселенцям відновлено втрачені документи. До шкіл області пішли 919 дітей із зони АТО, а до дитячих садків — 219. Лікувально-профілактичними закладами області надано допомогу 2280 особам.

Наразі в області перебуває близько 5 тисяч сімей з Криму, Луганщини та Донеччини. Більшість з них звернулася за щомісячною адресною допомогою, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Проте, в останні дні зими виникла проблема щодо подальшого проживання внутрішньо переміщених осіб в ТОВ «Санаторій Десна» с.Ладинка Чернігівського району. На кінець лютого в закладі перебувало 118 осіб, в тому числі 11 дітей без батьків. Їх проживання та харчування до березня 2015 року забезпечувалось за рахунок Міжнародного благодійного Фонду в честь Покрови Пресвятої Богородиці.

За інформацією заступника головного лікаря санаторію, представниками Фонду заздалегідь було попереджено переселенців про можливе припинення фінансування, надано інформацію (посилання на інтернет-ресурси) про можливість працевлаштування та подальшого проживання, проводилось анкетування, надавалася психологічна допомога. При цьому жодного звернення до органів соціального захисту населення та на «гарячі телефонні лінії» не надходило.

Матеріальну допомогу відповідно до проекту Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців отримали 18 родин, які проживали у санаторії. Загальна на сума — близько 102 тисяч гривень.

4 березня представники Департаменту соціального захисту населення ОДА спільно з керівниками Управління ДСНС України в Чернігівській області та районного управління соціального захисту населення відвідали ТОВ «Санаторій Десна».

Управлінням ДСНС України в області було запропоновано список об’єктів державної, комунальної та приватної власності Чернігівщини, у яких можливе тимчасове розміщення родин. Проте, усі сім'ї вже визначились із місцем подальшого проживання.

10 дітей без батьків Міжнародний благодійний фонд в честь Покрови Святої Богородиці перевезе до санаторію Пуща Водиці Київської області.

Також, на прохання родин допомогти у перевезенні їх із санаторію до Чернігова, 6 березня організовано автотранспорт.

Чернігівський монітор

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.