Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

19.10.2018   00:00Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

37 людей на Чернігівщині отримали статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми

Починаючи з 2013року в Чернігівській області 37 чоловік офіційно отримали статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Про це в ефірі «Теми дня» на UA: Чернігів сказав заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА В’ячеслав Голуб.

«Починаючи з 2013року, як у нас в Україні почала така робота вестись, у нас в Чернігівський області зареєстровано 37 осіб. З них 18 чоловіків і 19 жінок. І мушу зазначити, що загальноукраїнським тенденціям відповідає наша ситуація. У нас, дійсно, половина - це трудова експлуатація, майже половина – сексуальна експлуатація.», - сказав В’ячеслав Голуб.

Однак, зазначив В’ячеслав Голуб, не всі постраждалі звертаються за допомогою.

«Навіть, якщо взяти ці цифри, якими ми володіємо на сьогодні, скажімо, на рівні України, поліція дає, що 190 (якщо не помиляюсь) осіб постраждали, а статус особи отримали 157, то вже ми бачимо розбіжність. Якщо брати оціночні судження міжнародних організацій, тих, які працюють в цій сфері, вони зазначають дуже велику кількість людей, які за часи незалежності потрапили в цю проблему, мова йде про багато-багато тисяч людей.», - сказав В’ячеслав Голуб.

Уже в 2018 році на Чернігівщині зареєстровано 11 кримінальних проваджень і 10 потерпілих по випадкам торгівлі людьми.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.