Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

03.02.2006   03:12Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Думки і погляди чернігівців. Січень 2006 року

Респондентам були запропоновані наступні питання:

 

  • Рівень довіри до державних інститутів
  • Якби вибори до Верховної Ради відбувалися сьогодні, за яку партію чи блок Ви б проголосували?
  • Якби вибори до обласної ради відбувалися сьогодні, за яку партію чи блок Ви б проголосували?
  • За список якої партії, блоку ви б проголосували на виборах міської ради?
  • Чи довіряєте Ви голові Чернігівської обласної державної адміністрації Миколі Лаврику?
  • Чи довіряєте Ви голові Чернігівської обласної ради Василю Ковальову?
  • Чи задоволені Ви діяльністю міського голови Олександра Соколова?
  • За кого з можливих кандидатів Ви проголосуєте на наступних виборах міського голови?

 

1. Найбільшим рівень довіри у чернігівців серед соціальних інститутів є церква (62,78%), Президент України (38,21%), Збройні сили України (35,73%) та засоби масової інформації (35,24%). Більш за все жителі міста Чернігова не довіряють Верховній Раді України (66,5%), прокуратурі (58,31%) та Уряду України (58,8%). Цікавим є і те що досі, не зважаючи на політичну реформу, рівень довіри до громадських організацій вищий ніж до політичних партій (22,08% проти 17,87%), схожа пропорція зберігається і у рівні недовіри де громадським організаціям не довіряють 46,4%, а політичним партіям – 54,59%.

 

2. Якщо вибори до Верховної Ради проходили б зараз, то 3-% бар'єр в Чернігові подолали б такі партії та блоки як "Блок Юлії Тимошенко" (18,86%), Партія регіонів (17,37%), Блок "Наша Україна" (17,12%) та Соціалістична партія України (11,91%). Близькими до 3% були б Комуністична партія України та "Народний блок Литвина" по 2,98%.

 

3. До обласної ради потрапили би "Блок Юлії Тимошенко" за який би проголосували б 18,11%, представники блоку "Наша Україна" – 16,13%, Партія регіонів – 14,39%, СПУ – 13,15% та КПУ – 3,47%. Цікаво що 15,6% чернігівців не визначилися поки що за кого вони будуть голосувати, тому висока ймовірність потрапити до обласної ради також у представників "Народного блоку Литвина", Українського Народного Блоку Костенка і Плюща та Блоку Наталії Вітренко "Народна опозиція".

 

4. У міськраді чернігівці бажали б бачити представників "Блоку Юлії Тимошенко" (16,63%), Блоку "Наша Україна" (16,13%), Соцпартії (14,14%) та Партії Регіонів (13,4%).

 

5. Цікаві показники рівня довіри до двох найбільш цитованих засобами масової інформації в регіоні політиків. Так, призначеного ще 12 грудня 2005 року голову Чернігівської обласної державної адміністрації Миколу Лаврика взагалі не знають 66,75% опитаних, а голову обласної ради Василя Ковальова – 60,05%. Не довіряють більше голові чернігівської обласної ради (зовсім 11,41%, скоріше – 8,68%, цілком – 4,96%), голові облдержадміністрації зовсім не довіряють 6,95%, скоріше не довіряють – 6,7%, цілком не довіряють – 4,71.

 

6. В майбутніх виборах міського голови з великим відривом від інших лідирують Микола Рудьковський (21,84%) та Олександр Соколов (18,11%). Причому їм обом необхідно докласти великих зусиль, тому що близько третини жителів міста це не визначилися за кого вони будуть голосувати. Діяльністю діючого міського голови Олександра Соколова цілком задоволені 10,17%, в основному 11,41%, скоріше задоволені – 9,18%, скоріше не задоволені – 20,84%, цілком не задоволені – 14,39%, зовсім не задоволені – 20,6%. Тобто загальна кількість незадоволених чернігівців значно перевищує тих, хто задоволений діяльністю міського голови (55,83% проти 30,76 %).

 

 

Теоретична похибка даних становить 2%.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Для довідки:

ЧЕРНІГІВСЬКА МІСЬКА МОЛОДІЖНА ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ

“МОЛОДІЖНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР” —

 

є добровільним молодіжним громадським об'єднанням, створеним на основі єдності інтересів для реалізації її членами своїх законних соціальних, економічних, професійних та інших спільних інтересів, прав і свобод. Центр об'єднує молодих журналістів та інших фахівців у галузі засобів масової інформації, соціально-політичних наук тощо - громадян України та інших країн.

 

Статутним завдання “МІЦу” є збирати, обробляти та розповсюджувати політичну, економічну, соціальну, науково-технічну та іншу інформацію, не заборонену чинним законодавством України; створювати, видавати та розповсюджувати інформаційні  некомерційні бюлетені, вісники, буклети, фото-, кіно-, відео-, аудіо- та іншу продукцію, створювати спеціалізовані інформаційні служби, теле- і радіопрограми, розповсюджувати їхню інформацію в некомерційних цілях; активно співпрацювати з органами державної влади та місцевого самоврядування, громадськими організаціями та політичними партіями по сприянню професійній діяльності журналістів, покращенню їх добробуту, підвищенню впливу членів “Молодіжного інформаційного центру” на всі процеси, які стосуються їх життя та праці.

 

Молодіжний інформаційний центр

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.